Fritid

Ålborg

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er Jyllands største dyrepark, som ligger nær Aalborgs centrum. Den blev faktisk grundlagt tilbage i 1935, men har udvidet sig rigtig meget siden da på mange forskellige fronter. For det første er parken blevet meget større, og der er kommet mange flere forskellige dyr til. Sågar i 2006 byggede man Den Afrikanske Landsby, hvor man kan opleve at fantastisk autentisk afrikansk miljø, og lære en masse om et dyreliv, der er så forskelligt fra det danske, som det kan blive.

De seneste årtier har Ålborg Zoo sat stor fokus på bæredygtighed og naturbevarelse, og er derfor gået ind i flere forskellige projekter verden over for at bevare denne jords helt fantastiske natur. De støtter for eksempel et projekt i Ecuador, som har fokus på at bevare regnskoven samt et andet projekt i Sydafrika i forhold til konservering af det smukke dyreliv.

Ikke nok med at Ålborg Zoo er en fantastisk oplevelse for hele familien, hvor man vil se rigtig mange spændende dyr, så er det også et sted, hvor man lære rigtig meget om vores verden, og man kan være med til at støtte de fantastiske projekter, som Aalborg Zoo er en del af.

Lindholm Høje

Lindholm Høje er en høj, som ligger på Limfjordens nordside i Nørresundby. Tilbage omkring starten af 1900’taller fandt man forskellige grave og fortidsfund, men det var dog først i 1952-1958 at pladsen blev udgravet som helhed, og her fandt man nogle ret fascinerende genstande. Man fandt hundrede skibssætninger og over 700 grave. De ældste grave er fra omkring år 500 e.Kr. og de nyeste fra omkring år 1100 e.Kr.. Derudover fandt man også fundet huse, hegn, kogegruber og brønde.

I 1992 blev Lindholm Høje Museum grundlagt. Her kan man gå på opdagelse i, hvordan deres liv foregik i vikingetiden. Hvad de spiste, holdt landbrug, og hvad hverdagen eller har at byde på. Desuden bliver der hvert år omkring juni afholdt et udendørs teaterstykke på Lindholm Høje, som egner sig både for børn og voksne.

Musikkens Hus Aalborg

Musikkens Hus i Aalborg er, som navnet viser, et musikhus. Det er blandt andet hjemsted for Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium. Dørene til denne arkitektoniske perle blev åbnet i foråret 2014, og er blevet brugt meget flittigt siden både til undervisning og optrædener. Det er det perfekte sted at tage hen, hvis man vil have nogle store musikalske oplevelser, eller hvis man har fan af smukke bygninger. Det skal desuden lige siges, at der selvfølgelig er forestillinger for både børn og voksne, så der er noget for enhver smag.

Leos Legeland

Vi er ikke altid lige heldige med vejret i Danmark, og det kan være svært at blive ved med at finde på indendørs aktiviteter. Man kan vælge at tage i Leos Legeland Aalborg, hvor der er rig mulighed for, at hele familien kan boltre sig. Med mange forskellige sjove aktiviteter kan Leos Legeland selv gøre en regnvejrsdag fantastisk, og det kan også være med til at sætte gang i børnefødselsdagen.

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum blev indviet tilbage i 1992, og har efterhånden mange år på bagen. Udstillingen er opbygget omkring ubåden Springeren, som stadig den dag i dag er hovedattraktionen. Her kan man nemlig lege ubådskaptajn i det smukke fartøj.

Udover Springeren så er det selvfølgelig også mange andre ting at se på. Man kan for eksempel ved hjælp af en sejlsimulator se om, man kan styre et skib genne havnen og Limfjorden helskindet. Desuden vil man også kunne se havnens udvikling samt en minimodel af Aalborg med huse helt tilbage fra 1870. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse både for store og små.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum blev grundlagt tilbage i 2002, og fortæller blandt historien om 2. verdenskrig. Museet ligger i en gammel hangar for 2. verdenskrig, og man kan selvfølgelig også se maskineri fra denne tid. Ja, faktisk kan man se våben, som er over 200 år gamle. Man får virkelig et indblik i den danske krigshistorie.

På museet kan man blandt andet se udstillinger fra hæren, flyvevåbnet, hjemmeværnet, politiet og redningsberedskabet. Derudover er nogle særudstillinger, som også er rigtig spændende. Det fede ved dette museum er, at det ikke er lige som andre museer. Her handler udstillingen nemlig primært om, at publikum skal kunne have lov til at røre ved det hele, og på denne måde skabe deres et indtryk af de forskellige genstande.

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum har faktisk eksisteret siden 1863, og rummer rigtig meget historie. Museet har rigtig mange udstillinger, men det specielle ved disse er, at de alle sammen fortæller noget om købstadens historie gennem de sidste 1000 år. Museet giver altså et stort indblik i Aalborg udvikling op gennem de forskellige perioder.

Man kan for eksempel opleve Aalborgstuen, som er en stue der er blevet bevaret fra renæssancen, 1602. Desuden kan man se jernalderskeletter og meget andet. Der er også masser at opleve for børn, da man kan få lov til at prøve en masse forskellige ting samt at røre dem.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet er et 55 meter højt tårn, som blev bygget tilbage i 1933 i forbindelse med Nordjysk Udstilling. Det ligger på en 50 meter høj bakke, og derved er den øverste platform altså 105 meter over vandoverfladen. I denne højde har man en rigtig flot udsigt udover Alaborg, Limfjorden og Vendsyssel. Man vil se Vendsyssel i en helt anden vinkel samt få en helt unik oplevelse. Når man har taget elevatoren til toppen, vil man opleve, at der ligger en lækker restaurant, hvor man kan nyde et formidabelt måltid, men man kigger på den skønne udsigt.

Gråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, som ligger i Aalborgs shoppinggade, Algade. Det er et museum, som fortæller historien om Gråbrødrekloster, som blev etableret omkring år 1250. Når du har taget elevatoren ned, vil du kunne se de gamle kloster ruiner, blandt andet kælderen og klosterets fundamenter. Desuden vil man også kunne se skeletter fra kirkegården, samt historier om hvordan livet på klosteret var, og hvordan udgravningen af dette foregik. Det er et godt sted at lære om Danmarks historie og i særdeleshed Vendsyssels historie.

Utzon Center

Utzon Centeret ligger på Aalborg Havn, og er det sidste værk den store danske arkitekt Jørn Utzon og hans søn, Kim Utzon, nåede at producere inden hans død i efteråret 2008. Bygningen blev indviet i foråret 2008, og er siden blevet brugt lystigt. Utzon Center er en arkitektonisk perle i det danske land både indvendigt og udvendigt. Den bliver både brugt til forskellige udstillinger samt undervisning for kommende arkitekter og designere. Hvis man synes arkitektur er spændende, så er det helt klart vejr at aflægge denne bygning et besøg, da man får et stort indblik af en af de største danske arkitekter nogensinde.

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg er et moderne kunstmuseum i Aalborg. Det blev grundlagt tilbage i 1972, og bygningen er tegnet af Elissa og Alvar Aalto og Jean-Jacques Baruël. På museet vil man typisk se værker fra cirka år 1900 også opefter. Dette er et sted, man skal tage hen for at blive inspireret af det moderne og de fantasiske tider, som kunsten har gået igennem i det 20. århundred.

Aalborg Friluftsbad

Når Danmark nu er omgivet er lækkert vand og skønne fjorde, så er det også med at udnytte dette. Det har de blandt andet gjort i Aalborg. Her har de nemlig anlagt sig et friluftsbad med vand fra Limfjorden. Det ligger helt ud til fjorden, og derfor har man selvfølgelig også mulighed for at tage en dukkert i denne, hvis man heller vil det.

Der er nok at lave for hele familien ved friluftsbadet. Der er blandt andet et soppebassin til børnene samt et voksenbassin, som har en 1, 3, 5 og 10 meter vipper, som rigtig kan give et sus i maven. Aalborg Friluftsbad er en rigtig god måde, hvorpå man kan komme ud i naturen og nyde denne til fulde uden at skal bekymre sig alt for meget om sikkerheden. Der er nemlig livredder, som står klar til enhver situation for at hjælpe dig og din familie. Man vil altså kunne nyde en hel dags afslapning uden for mange bekymringer.

Nordkraft (kulturhus)

Nordkraft er nok bedst kendt, som Aalborgs nedlagte kraftværk ved havnen. I dag er det blevet omdannet til et kultur hus, hvor man kan gå på kulturoplevelse i aalborgensernes liv. Man kan blandt andet gå i teatret, biografen, tage ud at spise, dyrke sit velbefindende i DGI-huset. Der er mulighed for rigtig magen forskellige ting, store som små, og det er den perfekte oplevelse på en kedelig regnvejrsdag.

Aalborg Street Art

Aalborg var tidligere kendt som en industri- og betonby, men de seneste år har deres image ændret sig en del. Der er blevet opført smukt arkitektur samt en masse forskellige street art, som giver byen masser af liv og skønhed. Street arten består blandt andet af forskellige malerier på gavle rundt om i byen. Der er sågar en Aalborg Street Art Walk, hvor man kommer rundt om de mest fantastiske værker. Ved at tage turen rundt ser man et andet Aalborg end normalt, men som dog også er super fascinerende og smukt.