Fritid

Hunde

Hundefoder

Det er rigtig vigtig, at man som hundeejer giver sin hund noget godt foder, så denne har det godt og er sund. Derfor skal man sørge for, at hunden for det rigtige hundefoder. Altså hvalpe skal have hvalpefoder, og ældre hunde skal have seniorfoder. Hundefodret sørger nemlig for, at hunden får de næringsstoffer, den har brug for i de forskellige stadier af hundelivet.

Det rigtige hundefoder gør, at hunden får den sunde og nærige kost, som den har brug for for at kunne fungere. Der findes rigtig mange forskellige hundefoderproducenter, og hvilken der er bedst er svært at sige, da man kan få rigtig mange gode slags med forskellige smage.

HIKE

HIKE er en dansk hundefoderproducent. Den blev grundlagt tilbage i 1984 og har siden den gang udviklet og produceret alt fodret i Danmark. Hunden har altid været i centrum hos HIKE, og derfor bliver der ikke brugt proteinekstrakter eller koncentrater, men kun naturlige råvare, deriblandt kød, som hundens mave let kan fordøje, og derved få masser af proteiner.

Der findes to produkter serier fra HIKE: den normale og en helt uden kornprodukter. Begge serier kan fås i forskellige varianter, og der findes en til ethvert stadie i hundens liv fra hvalp til senior.

DENTAstix

Det er rigtig vigtigt, at man sørger for, at hunden har det godt. Dette gælder både i forhold til kroppen, hørelsen, synet og munden. En af de måder, man nemt og effektivt kan sikre sig hundens mundhygiejne, er ved at give hunden en DENTAstix hver dag. DENTAstix er produceret af Pedigree, som i rigtig mange år har produceret noget af det bedste foder til både hunde og katte.

Det specielle ved DENTAstix er blandt andet X-formen og den særlig slibende struktur, som er bevist til at reducere opbygning af tandsten med 80%. Når man vælger DENTAstix skal man vælge i forhold til hundes vægt, hvor der er tre kategorier: lille hund, mellem hund og stor hund. Dette sikre dig det bedste resultat, så din hund ikke har tandpine.

Godbidder

Når ens hund har gjort en god gerning som at hente avisen eller lystre kommandoer, så er det vigtigt, at man roser den, så den ved, at den har gjort det rigtig godt. En af de måder, man kan rose en hun på, er ved at give den godbidder. Godbidder er små snacks, som er lækre end den normale mad, og derved får hunden altså en lækker belønning.

Der kan fås rigtig mange forskellige godbidder. Nogle med fyld, andre helt enkle med en lækker kødsmag, som for eksempel kan være okse, kylling, får, gris mm.. Det vigtigste med godbidder er dog, at man ikke hele tiden giver sin hund dem, da den efterhånden vil tro, at den kan få godbidder, som den vil, og ikke som belønning, som er hensigten.

Almindelig mad til hunde

Mange mennesker har en tendens til at give hunden menneskemad, da man tænker, det er synd for den, og at man gør den en tjeneste – men det gør man ikke. Der er for det første en masse overflødige ting i vores mad, som hunde ikke har brug for, og derved risikere man, at ens hund bliver overvægtig. Derudover kan man risikere at få forvendt sin hund for meget, så den ikke længere vil spise sine hundepiller, hvilket jo ikke er helt smart, da det er der, hunden får alle de rigtig næringsstoffer fra.

Desuden er der en del fødevare, som hunde ikke kan tåle. Her kan blot nævnes kartofler og chokolade. Derfor skal man altså også være forsigtig med, hvad man giver sin hund, og måske bare holde sig til hunefoder, da man ved, at dette tager højde for alle hundens behov lige meget alderen.

Pedigree

Der findes mange forskellige hundefoderproducenter, men en af de mest kendte er nok Pedigree. Pedigree har eksisteret siden 1957, og er i dag en verdensomspændende virksomhed. Man kan få rigtig mange forskellige produkter fra Pedigree. Nogle er gode for tænderne, andre for sundhed og så videre. Derudover skal man også huske at vælge det foder, som passer til hundens alder, så den få de rigtige næringsstoffer. Desuden forsker Pedigree i forskellige hunde, så de hele tiden kan udvikle nyt foder, så man kan få det bedst mulige.